Teknoloji

Sadece birkaç saatte, insanları öldüren katil bir drone geliştirdiler

Bir mühendis, ticari bir drone’u sadece birkaç saat içinde yapay zekalı bir saldırı drone’una dönüştürebileceğinizi kanıtladı.

Girişimci ve mühendis Luis Wenus, kısa bir süre önce X’te Robert Lukoszko adlı başka bir mühendisle birlikte belirli hedefleri kendi başına avlayabilen bir drone geliştirdiklerini duyurdu. Wenus’a göre süreç son derece basitti ve hatta drone’a yüz tanıma özelliği ekleyerek 33 feet (10 metre) menzildeki belirli kişileri hedef almasını sağladılar. Bu kulağa o kadar da etkileyici gelmeyebilir, ancak bu drone’a kolayca patlayıcı yüklenebileceği hatırlandığında, ticari drone’ların artık yapay zekalı bir kiralık katile dönüşebileceği de anlaşılıyor.

Drone’un insanları tanıyacak ve onlara saldıracak şekilde yapılandırılabilmesi ve yüz tanıma özelliğinin de dahil edilebilmesi, onu çok etkili ve kaçınılması zor bir yapay zeka saldırı drone’u haline getiriyor.

Dünya bu tehdide karşı savunmasız

Dünyada şu anda büyük etkinlikler veya kamusal alanlar için herhangi bir anti-drone uygulaması bulunmuyor. Bu da, kötü niyetli kişilerin bu tür minik güncellemelerle, kolayca satın alabilecekleri drone’ları tehlikeli silahlara dönüştürme iştahını kabartıyor.

Mühendis deneyi yaptığı kodu paylaşmadı ancak güvenlik yetkililerini bu tür girişimlere karşı önlem alınması için uyardı.

gonenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu