Ekonomi

Vali Su: “450 firma fabrika kurmak için yer istedi”

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Su, Eğil ilçesinde muhtarlarla ilçe değerlendirme toplantısı yaptı.

Kaymakam İdris Aslan tarafından karşılanan Vali Su, Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Eğil İlçe Değerlendirme Toplantısı”nda muhtarları dinledi. Vali Su, ilçede tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi, muhtarların mahallelerinde yaşadıkları sorunları dinledi ve çözüm önerilerinde görüş alışverişinde bulundu.

Vali Su, yaptığı konuşmada, 2022 yılında 1 milyon 70 bin turisti ağırladıklarını hatırlatarak, bunların da değerli bir bölümünün Eğil ilçesini ziyaret ettiğini söyledi.

Kentte turizmin yanı sıra ekonomide de mesafe kat edildiğini vurgulayan Vali Su, “Barış ve güvenlik ortamı Diyarbakır’ımızın kalkınmasını sağlıyor.

Kentin gelişmesi için her alanda hizmet verdiklerini belirten Vali Su, “Şu anda ilimizde dokunmadığımız servis noktası kalmadı. 2022’de 1800 kilometre yol yaptık. Asfalt yaptık, kilitli yaptık.” Her ilçemizde olduğu gibi Eğil’de de parke çalışmaları yapılıyor.” dedi.

İl merkezi ve ilçelerde mağdurlara içinde 750 lira bulunan ‘Sosyal Kart’ dağıttıklarını hatırlatan Vali Su, Eğil’de 400 vatandaşa Sosyal Kart dağıttıklarını söyledi. Vali Su, muhtarlardan mahallelerinde oturan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara haber vermelerini istedi.

Eğil’de ilçe girişinde park imalatına başladıklarını anlatan Vali Su, ilçeye bilgi merkezi, akademi lisesi ve kapatılacağını söyledi. sporSalonu yapacaklarını açıkladı.

Değerlendirme toplantısının ardından ilçedeki esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Vali Su, talepleri dinledi.

Vali Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, kamu ve kurum yöneticileri eşlik etti. – DİYARBAKIR

guzelbahceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu