Haber

Enkazdan çıktı, yeşil alanlara koştu

Kadınlar Futbol Harikalar Ligi’nde mücadele eden Hatayspor’un 23 yaşındaki futbolcusu Zeynep Bahadır, yakalandığı sarsıntının ardından enkazdan kurtulduktan sonra yeşil sahalara döndü. Hatayspor’da sezona başladıktan sonra depremi kendi imkanlarıyla atlatan Zeynep Cesur, takımının ligden çekilme kararı almasının ardından transfer olduğu Giresun Sanayispor’da ilk maçına çıktı.

Hatayspor Kadın Futbol Takımı’nda forma giyen ve geçirdiği sarsıntının ardından enkazdan kurtarılan Zeynep Yürekli, futbola geri döndü. Zeynep Yiğit, beyin sarsıntısının psikolojisini ancak yeşil alanlara atabildiğini anlatarak, yaşadığı o tedirgin anları da anlatarak, “Aslen Yozgatlıyım. 7 ay önce Hatayspor’a transfer olarak göreve başladık. Kadınlar Futbol Harikalar Ligi’nde mücadele ediyor.Sarsıntı anında tesislerdeydik.Sarsıntı meydana geldiğinde çok korktuk.Binamız hasar gördü ve kısmen hasar gördü.O enkazların ortasından kendi ellerimizle çıktık. Kendi imkanlarımız ile 2. depremde bina tamamen çöktü.Alt yapıdan bazı arkadaşlarımızı maalesef kaybettik.Onlar ve aileleri için tarifsiz bir üzüntü içindeyiz.Ekip ve ev arkadaşlarımızdan bazıları yaralandı.Ben biraz daha yıkıldım. “Sanırım şanslıydım. Arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Bazı arkadaşlarımızı enkazdan çıkardık ve ben hala her gece bir deprem daha olur mu, yine kimi kaybederiz diye endişe ediyorum” dedi.

“Hem beyin sarsıntısı psikolojisini aşmak hem de gruba katkı sağlamak istiyorum”

Giresunspor’a geliş sürecini anlatan Cesur, “Daha önce Giresun Sanayispor’dan transfer teklifi almıştım. Depremin ardından takımım ligden çekildiğini açıklayınca yeşil sahalara dönmek hem de üstesinden gelmek istedim. deprem psikolojisi ve yarım kalan hikayemizi dostlarım adına devam ettirmek için.Bu yüzden Giresunspor takımla iletişime geçer geçmez bana kapılarını açtı.Artık burada bir uyum yakaladım.Deprem psikolojisini aşıp katkı sağlamak istiyorum. Buradan Sanayispor takımımıza.Hatayspor’daki takımımıza sesleniyorum.Bir gün yine aynı grupta yolumuza devam etmek istiyorum.Hiçbir hikaye yarım kalmayacak.İnanıyorum” dedi.

Akdağ: “Takım olarak hem depremzedeler hem de büyük bir oyuncu olarak yanınızdayız”

Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden Giresun Sanayispor Teknik Direktörü Antrenör Caner Akdağ, “Sezon başında transfer için görüştüğümüz Zeynep Yavuz bizimle iletişime geçerek hikayesini anlattı. Dönem başından beri tanıdığımız ve takip ettiğimiz bir sporcu olan psikolojik olarak zor günler geçiren oyuncumuza da sahip çıktık.Şimdi takımla ilk maçına Kayserispor karşısında çıktı.Kurtulmasına yardımcı olmaya çalışacağız. Her bahiste ona yardım ederek bu beyin sarsıntısının etkilerinden kurtulun.” . – GİRESUN

haberortahisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu