Haber

Teknik Direktör Kaan Demir, D-Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programına konuk oldu.

D-Smart’ta yayınlanan Haftanın Konuğu programına katılan Teknik Direktör Kaan Demir, D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın’ın sorularını yanıtladı.

Kurduğu futbol akademisi ile futbol altyapısına katkı sağlamaya çalışan Kaan Demir, şunları söyledi:

“Bu akademiyi kurmamın en değerli sebebi, katıldığımız turnuva süreçlerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile analiz edip istişare etmemiz, bu süreci yönetirken kendi yöntemimizi oluşturmamız ve 2015 yılında akademiyi kurmamızdır. Her ikisinden de geri dönüşler alıyoruz. yerli ve yabancı ülkeler. İlk sorulacak soru ‘Futbolcular gerekli yaş gruplarında gerçek futbol eğitimi alıyor mu? 7-12 yaş arası çocuklara saldırı ve savunma ilkelerini öğretebilir miyiz? Yaş grupları arasında geçiş sağlayabilir miyiz?’ Bu soruların cevaplanması gerekiyor. Ajax altyapısını ziyaret ettim ve orada ritim eğitimini uygulamaya başlayacağız. ‘Topla dans etme’ ifadesini çeşitli yaş grupları arasında koordine etmek için, onları ekstra farklı aralıklarda ve eksenlerde hareket ettireceğiz. Fatih Karagümrük grubu ile altyapı geliştirme ve planlama konusunda iş birliği yaptık. Antrenmanlarımızda genel olarak antrenörlere şunları anlatıyoruz: Çocukların hangi antrenman yöntemine ihtiyacı var? Buna göre planlama yapılmalıdır. Oyuncuların neler yapabileceğini görmek için bazı modeller deniyoruz.” dedi.

Tesis ve altyapılardaki eksikliklere değinen Kaan Demir, “Daha fazla alana ihtiyacımız var. Oyuncuların aynı anda çalışmasına ve daha fazla antrenman yapmasına izin veren tesislere ihtiyaç var. Avrupa’daki grupların birden fazla alanı vardır. Herkesin bu konuya el atması gerekiyor. Alttaki oyuncuları profesyonel seviyeye getirene kadar futbolun her yönünü öğretmemiz gerekiyor. Bunun için daha fazla alana ihtiyacımız var. Avrupa kulüplerinin imkanları çok yüksek. Antrenmanlarla seviyesini yükselttiğimiz birçok oyuncumuz var. Oyunculara somut bilgiler sunmamız ve seviyelerini kıyaslamalarla göstermemiz gerekiyor.” dedim.

Dünyada çok az örneği bulunan ve yakın zamanda uygulamaya başlayacakları teknoloji hakkında bilgi veren Kaan Demir, “Bir teknoloji firması ile yaptığımız anlaşma ile yeni bir teknolojiyi hayata geçiriyoruz. Temel eğitim yaş gruplarının performans analizi. Uzun zamandır Ar-Ge’sini yaptık ve artık sona yaklaştık. Buradaki amacımız, oyuncuların kendi mevkilerindeki performans kriterlerini belirleyerek mevcut durumun genel eksikliklerini giderip artırmanın yanı sıra olumlu yönlerini de arttırmaktır. Oyuncuların kendi alanları içindeki hareketlerini ve sürelerini ölçeceğiz. Çapraz geçiş miktarlarını ölçeceğiz.” dedim.

Teknik direktör Kaan Demir de Fenerbahçe’nin Arda Güler’in durumunu yorumladı: “Bu durumu yorumlarken önce yönetim ve teknik ekibin, ardından futbolcunun fiziki ve ruhsal durumuna bakmak gerekiyor. Arda şu anda yaratıcılık açısından Türkiye’nin en iyi isimlerinden biri. Kendini geliştirebilen bir oyuncu. Aldığı mola için iyi para ödeyen bir oyuncu. Ancak Fenerbahçe kulübünde şampiyonluk beklentisi, kulüpteki baskı nedeniyle futbolcunun bakış açısını biraz değiştiriyor. Arda Güler’in Avrupa’daki akranlarıyla geçirdiği süreler, onun yaptığı gibi istatistiki olarak kıyaslanmalıdır. Tüm bunlar bir yana, Fenerbahçe’nin forvette Arda’nın yeteneğine ihtiyacı var. Arda’nın da bunu yüksek basınçlı maçlarda denemesi ve nasıl olduğunu görmesi gerekiyor.” dedim.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu