Haber

CHP’li Gürer: “Lisans affıyla 1 milyon kişinin mağduriyeti giderilsin”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ölümlü veya yaralanmalı kazalara sebebiyet vermeyenler ile kalıcı unsurlara bağımlılığı olmayanlara ehliyet affı olması gerektiğini söyledi.

Gürer, sürücü belgelerine el konulan bazı vatandaşlarla Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, sürücü belgelerine 6 ay, 2 yıl, 5 yıl, 10 yıl süreyle el konulmasının çeşitli sorunları da beraberinde getirdiğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiklerinde ehliyet affı, Bağ-Kur sicil affı, eğitim ve denklik affı, sicil ve borç affı getireceklerini söylediğini anlatan Gürer, şunları kaydetti:

“Hata ve kabahatlerinden pişmanlık duyanlara ehliyet affı getirilmesi için Meclis Başkanına kanun teklifinde bulundum. Muhtemel kast ve bilinçli taksirle ölümlü veya yaralanmalı kazaya sebebiyet vermeyenler ile ehliyetsizler hariç. sürekli uyuşturucu bağımlısı, ehliyet affına ihtiyaç var.İnsanlar ekonomik ve ailevi sorunlar yaşıyor ve bu nedenle ülkemizde 1 milyon insan mağdur oluyor.

Gürer, ehliyet affına ilişkin verdiği kanun teklifinin Meclis’te görüşülmek üzere torba yasa tasarılarından birine eklenmesi gerektiğini ve 1 milyon kişinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydetti.

gungorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu