Sağlık

Fazla kahve içmenin zararları: Kaç fincan kahve içilmeli?

Sadece tadı değil kokusu da sevenlerini bağımlı kılmaya yeten kahve, pek çok çeşidiyle mutfaklarda yerini alıyor. Ölçülü tüketildiğinde vücuda faydaları olmakla birlikte, fazla kahve içmenin birçok zararı vardır. Peki çok fazla kahve içmek ne işe yarar? Zararlı mı?

FAZLA KAHVENİN ZARARLARI

Hızlı Cilt Yaşlanması: Kahve, vücudu serbest radikallere karşı koruyan antioksidanlarla dolu olabilir ancak aşırı tüketimi ciltteki kolajen seviyelerini azaltabilir. Kolajen genç ve dolgun bir cilt görünümünün anahtarıdır. Aşırı kafein tüketimi cildin elastikiyetini bozabilir ve ince çizgilerin belirginleşmesine neden olabilir.

Baş Ağrısı Riski: Kahvenin baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu düşünülse de çok fazla kafein tüketmek tam tersi etki yaratabilir. Kafein, sık idrara çıkma eğilimine neden olarak vücudun susuz kalmasına neden olabilir ve baş ağrısına katkıda bulunabilir.

Çarpıntı Etkisi: Birden fazla kişi için kafein alımı çarpıntıya neden olabilir. Kafein vücutta kalp atış hızını artırabilen ve kan basıncını artırabilen bir uyarıcıdır. Bu nedenle çok fazla kafein içmek ya da hassas bir vücuda sahipseniz çarpıntı hissine neden olabilirsiniz.

Mide Sorunları: Aşırı kahve tüketimi sık sık tuvalete gitmenize neden olabilir. Asit içeriği nedeniyle kahve mide zarını tahriş edebilir ve mide kramplarına neden olarak ishal riskini artırabilir.

Tırnaklarda Kalsiyum Eksikliği: Aşırı kahve tüketimi gerginlik hissine neden olabilir ve demir emilimini engelleyebilir. Bu, tırnaklarda kalsiyum eksikliğine neden olabilir ve bu da tırnakların normalden daha beyaz görünmesine neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu