Haber

Ulaştırma Bakanı: Hızlı tren projesi Samsun, Sarp ve Trabzon’u da kapsayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı treni Ankara’dan Sivas’a teslim ettiklerini belirterek, “Şimdi Kırıkkale’den Çorum’a, oradan da Samsun’a teslim ediyoruz. İnşallah bu yıl ihalesini yapacağız. O zaman” dedi. Samsun, Sarp ve Trabzon’a ulaştıracağız.” “Bu yıl da dahil proje çalışmalarına başlıyoruz” dedi.

Beşirli Spor Salonu’nda düzenlenen Trabzon Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı aday tanıtım töreninde Uraloğlu, AK Partili belediye adına başından itibaren Trabzon’a birçok hizmet sunduklarını belirtti.

Karadeniz Sahil Yolu, Tanjat Yolu, Hukuk Bulvarı ve Zigana Tüneli gibi birçok çalışmayı yaptıklarını vurgulayan Uraloğlu, ilin batısından doğusuna kadar çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Uraloğlu, çalışmalarının kabul edildiğini ve artık insanların “Gelecekte ne yapacaksın?” sorusunu yönelttiğini söyledi. Sorduklarını açıklayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşayım. Liderimiz Murat Zorluoğlu’nun başlattığı şehir içi raylı sistem projesini Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Ulaştırma Bakanlığı bünyesine aldık. Detaylı proje çalışmasına başladık. Yüksek hızlı treni teslim ettik. Tren Ankara’dan Sivas’a. Artık Kırıkkale’den Çorum’a, oradan da Samsun’a geçebiliriz. Teslim ediyoruz. İnşallah bu yıl ihalesini gerçekleştireceğiz. Ardından bu yıl Samsun, Sarp ve Trabzon’u kapsayacak şekilde proje çalışmalarına başlıyoruz. Biz şimdi harekete geçiyoruz, bundan sonra tüm Karadeniz ve Trabzon bunu Allah’ın izniyle görecek.”

Seçimlere katılanlardan destek isteyen Uraloğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu salondan öyle bir ses çıkaracağız ki, saydığım bütün ilçeler duyacak. Sonra Rize duyacak, Giresun duyacak, buradan nasıl bir ses geldi diye soracak. Ordu duyacak. Tamamladığımızda bunu tamamlayacağız.” Zigana Tüneli, Gümüşhane duyacak. Bu sesi yeniden duyurmaya hazır mıyız? AK’de yeniden duyacağız “Parti belediyeciliğine devam etmeye hazır mıyız? Cumhur İttifakı olarak büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçeleri ele geçirmeye hazır mıyız? Tüm çevre illerimizde ve Türkiye’de sesimizi duyurmaya hazır mıyız? Allah yar ve yardımcınız olsun, savaşımız mübarek olsun. İnşallah sandıkları havaya uçuracağız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz da hizmet belediyeciliği anlayışının AK Partili belediyecilikle başladığını söyledi.

Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden 2000’li yılların başına kadar AK Partili belediyelerin ihmal edilmiş şehir altyapılarını inşa etmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, “Hizmet belediyeciliği, AK Parti belediyeciliği insana dokunan, önemseyen noktalara doğru ilerledi. İnsanı ön plana çıkarıp, artık ülkemizde olduğu gibi, “Dünyaya örnek olma yolunda çok yol kat ettik.” dedi.

“2024 seçimlerinde büyük başarılara imza atacağınızdan hiç şüphem yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını katılımcılara aktaran Yılmaz, “2024 seçimlerinde büyük başarılara imza atacağınızdan hiç şüphem yok. Bu salondaki coşkuyu görünce buna inandım.” dedi.

Törene, AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ergin Aydın, Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Nuri Ekim, Araklı Belediye Başkan adayı Hüseyin Avni Çebi, Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük, Çaykara Belediye Başkan adayı katıldı. Hanefi. Tok, Dernekpazarı Belediye Başkan adayı Mehmet Aşık, Düzköy Belediye Başkan adayı Selim Çelenk, Hayrat Belediyesi Başkan adayı Mehmet Nuhoğlu, Köprübaşı Belediyesi Başkan adayı Ali Aydın, Maçka Belediyesi Lider adayı Koray Koçhan, Of Belediyesi Lider adayı Salim Salih Sarıalioğlu, Sürmene Belediyesi Lider adayı Hüseyin Azizoğlu, Tonya Belediye Başkanı adayı Osman Beşel, Vakfıkebir Belediye Başkanı adayı Muhammet Balta, Yomra Belediye Başkan adayı Abdulkadir Özdemir ve MHP’nin Çarşıbaşı Belediye Başkanı adayı Ahmet Keleş, Şalpazarı Belediye Başkanı adayı Refik Kurukız ve Beşikdüzü Belediye Başkanı adayı Barış Öztürk katılımcıları selamladı. Bitti.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Kurulu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu katıldı. , AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu