Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Can Atalay hakkında kapalı oturum kararı alındı.

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin teklifi üzerine tutuklu milletvekili Can Atalay hakkındaki kararın okunup okunmayacağı konusunda “kapalı oturum” yapılmasına karar verildi. Kapalı oturum önergesi okunmadan önce; “Sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi değil, Türkiye de tarihi bir gün yaşıyor. TBMM’de seçilmiş ve olması gereken bir milletvekilinin üyeliğinin düşürülmesine ilişkin önergeyi sadece okuyup oylamayacağız. Bugün TBMM’de anayasal sistemin Türkiye’de kalıp kalmayacağını oylayacağız… TBMM Başkanı’na sesleniyorum: Birleşik Arap Emirlikleri’nin “Türkiye’de saklanarak Türkiye’deki hukuksuzluktan kaçamazsınız.. AKP Grup Başkanvekili’nin saat 11.30’da bildiği konuyu neden 14.55’te öğreniyorum? Hem sizi hem de Cumhurbaşkanlığındaki arkadaşlarımı bu suça ortak olmamaya çağırıyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bugün TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, NTV canlı yayınında; Genel Kurul toplantı saati olan 15.00’ten önce tutuklu milletvekili Can Atalay hakkındaki kararın bugün veya bu hafta içinde okunacağını duyurdu.

GÜNAYDIN: “AKP KÜME BAŞKAN YARDIMCISI’NIN BİLDİĞİ KONUYU NEDEN 14.55’TE 11.30’DA ÖĞRENİYORUM”

Saadet Partisi, İYİ Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri, Atalay hakkındaki kararın bugün okunacağını son anda öğrendiklerini ve tepki gösterdiklerini söyledi. Grup Başkanvekilleri, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u da yurt dışında olmakla eleştirdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın şunları söyledi:

“Sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi değil, Türkiye de tarihi bir gün yaşıyor. TBMM’de seçilmiş ve olması gereken bir milletvekilinin üyeliğinin düşürülmesine ilişkin önergeyi sadece okuyup oylamayacağız. Bugün TBMM, Türkiye’de anayasal sistemin kalıp kalmayacağını oylayacak. Bu kararı okumakta direnen ve doğru olanı yapan Meclis, Lideri Birleşik Arap Emirlikleri’nde. Büyük Millet Meclisi Başkanı’na sesleniyorum. Türkiye: Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanarak Türkiye’deki hukuksuzluktan kaçamazsınız… Bu kararı okumamak için direndiniz. Bugün Birleşik Arap Emirlikleri’nde saklanarak bu sorundan kurtulabileceğinizi düşünüyorsunuz. İnanıyoruz ki; Bugün Can Atalay kararının canlı yayında okunacağını AKP Grup Başkanvekili’nden duyuyoruz. AKP Grup Başkanvekili’nin 11.30’da bildiği konuyu neden 14.55’te öğreniyorum? Burayı gizleyerek mi yöneteceksiniz? gündem bizden mi? Hem sizi hem de Başkanlık Konseyindeki arkadaşlarımı bu suça ortak olmamaya çağırıyorum. Arıyorum.”

CHP Grubu, konunun kapalı oturumda görüşülmesi yönünde öneride bulundu. Önergede, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ihlali anlamına gelen, ülkemizin ve demokratik rejimin geleceğini tehdit eden bu gelişmeyi değerlendirmek…” ibareleri kullanıldı.

Grubun önerisi okunurken muhalefet milletvekilleri masalara vurdu.

Bozdağ, CHP Kümesi’nin “kapalı oturum” önerisini okudu. Önerge kabul edildi ve ardından kapalı oturuma geçildi.

kirkagac-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu