Haber

Rus Paralı Asker Bölüğü Lideri Wagner, St. Petersburg’da Görüntülendi

Rusya’da kısa süreli bir isyan başlatan Rus paralı asker şirketi Wagner’in başkanı Evgeny Prigojin, St.

Rusya’da silahlı ayaklanma başlattıktan sonra geri çekilen ve Belarus’ta askeri faaliyetlerine devam edeceğini açıklayan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin, St. Petersburg’da düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesi’nde görüntülendi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açılış konuşmasını yaptığı zirvede Orta Afrika Cumhuriyeti Rusya Kültür Evi Başkanı Dmitri Siti, zirvenin düzenlendiği Trezine Otel’de Prigojin ile tokalaşırken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Otelin Prigojin’in ailesine ait olduğu biliniyor.

Wagner isyanı

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında aktif rol alan Wagner’in başı Prigojin, 23 Haziran’da Rus ordusunu Wagner kamplarına saldırı düzenlemekle suçlayarak bir isyan başlattı. Wagner savaşçıları, Prigojin’in emriyle Rusya’nın güneyindeki Rostov’dan başkent Moskova’ya silahlı yürüyüş başlatmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov’un istifasını talep eden Prigojin, Belarus Devlet Lideri Aleksandr Lukashenko’nun arabuluculuğunda isyanı sonlandırarak geri çekildi.

Ayaklanmanın ardından Kremlin Sarayı, Wagner’in Rusya’daki faaliyetlerine son verileceğini ve Wagner savaşçılarının Beyaz Rusya’daki bir üsse yerleştirileceğini duyurdu. – St. PETERSBURG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu