Haber

İzmirli Kadın İtfaiyeci Deprem Bölgesinde Yaşadıklarını Anlattı: “Artık Aynı Pelin Değilim”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın deprem bölgesine gönderdiği ilk ekipte yer alan itfaiye eri Pelin Parlak, “Orada yaşayanların yaşadıklarına tanık olduğunuzda normal yaşam akışına devam edemiyorsunuz. Belki de olmasınlar. Ben artık aynı Pelin değilim. Hep birlikte enkazın altından. Kalkacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan 11 yıllık itfaiyeci Pelin Parlak, depremin meydana geldiği Hatay Antakya’da görev aldı. Afet sonrası bölgeye giden ilk arama kurtarma grubundaki iki kadın çalışandan biri olan 31 yaşındaki Bright, 8 günlük görev süresini anlattı. Gördükleri karşısında duygu yüklü anlar yaşayan ve o anları kelimelere dökmekte zorlanan Parlak, “Oraya gidip gelenlerin yine aynı kişi olacağını düşünmüyorum. Çok farklı şeyler yaşadık. duygusal olarak. Artık aynı Pelin değilim.”

DEPREM MAĞDURLARINA ULAŞILDI

Bright, “Bölgeye gittiğimizde hemen arama kurtarma çalışmalarına başladık. En ufak bir sesin duyulduğu yerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Amacımız enkaz altından bir canı kurtarmaktı. birinin sesini duymak ve ona yardım etmek için başka birine dokunmak.

“HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIK”

Çalışmalar sırasında sıkıntılı anlar yaşadıklarını anlatan Parlak, “Sürekli artçı sarsıntılar oluyordu, orada ikinci büyük depremi yaşadık. Riskli bir ortamdı. Çalışırken gergindik ama çalışırken gergindik ama çabaladık. Kendi güvenliğimizi sağlamak ve enkazdan bir an önce çıkmak için. Hiçbirimiz ‘burada bana bir şey olur’ diye düşünmedik. Herkes elinden geleni yaptı” dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

3 buçuk yaşında bir kızı olan Pelin Parlak, Antakya’da hayatında hiç yaşamadığı şeylere tanık olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Hatay’da yaşadığımız ve tanık olduğumuz felaketin ardından İzmir’e döndüğümde sorunlar yaşamaya başladığımı fark ettim. Bir kızım var onun için de endişelenmeye başladım. Her şeye rağmen çalışmaya devam edeceğiz. Odaklandık. onun adına profesyonel olabilmemiz için almamız gereken eğitim.”

“BİRLİKTE YIKAMA ALTINDAN ÇIKACAĞIZ”

Yaşadıklarını anlatırken çoğu zaman duygulanan Brilliant, şunları söyledi:

“Hatay’da insanlar enkazın başında ateş yakarak yakınlarını bekliyorlardı. Enkazdan yakınlarının çıkarılmasını bekleyenler bizden daha sebatlıydı. Bize çok yardımcı oldular. insanüstü bir çaba ama keşke daha fazlasını yapabilsek.Birine daha fazla müdahale etmek,birinin hayatını daha fazla değiştirmek.Keşke iki tane olsaydım.İzmir felaketti ki depremden sonra bu kadar büyük çaplı bir görev aldım.Dolayısıyla, orası başka bir noktada.Orada çok kişiye dokunma fırsatı bulduk.Orada yaşayanların yaşadıklarına tanık olunca normal bir hayat akışına devam edemezsiniz.Yapmamalı da.Muhtemelen.Biz hep çıkacağız. Enkaz birlikte.”

Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden yaklaşık 300 işçi bölgede görev aldı. İtfaiye gruplarının bir kısmı halen bölgede hizmet vermeye devam ediyor.

tillohaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu