Yaşam

Hollywood grevi Venedik Film Festivali’ni de vurdu: ‘Challengers’ programdan çıkarıldı

‘La La Land’ sinemasının ödüllü yönetmeni Damien Chazelle’in jüri başkanlığını üstleneceği Venedik Film Festivali, 30 Ağustos – 9 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. Festivalin açılışını ‘Bana Adını Çağırın’, ‘Suspiria’ ve ‘Bones and All’ filmlerinin ödüllü yönetmeni Luca Guadagnino’nun yönettiği ‘Challengers’ filminin açılacağı açıklandı.

NTV’de yer alan habere göre, Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde olduğu için film festival programından çıkarıldı. Festivalin açılış filmi Edoardo De Angelis imzalı ‘Comandante’ olacak.

‘CHALLENGERS’ 2024’TE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Hollywood büyük bir grev dalgasıyla sarsılıyor. 63 yıl sonra ilk kez Hollywood’da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda greve gidiyor. Yapay zekaya karşı ücret ve iş güvencesi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine yüzlerce oyuncu ve yazar pankartlarla sokaklara döküldü.

Hollywood aktörlerini temsil eden Screen Actors Association ve American Television and Radio Artists Association (SAG-AFTRA) üyelerinin film galalarına katılmaları, yapımları için röportaj vermeleri, ödül törenlerine katılmaları, film festivallerine katılmaları ve sosyal medyada filmlerinin reklamını yapmaları yasaktır.

Zendaya filminin başrol oyuncuları Josh O’Connor ve Mike Faist bu kurallar çerçevesinde festivale katılamayacak.

‘Challengers’ sinemasının 2024 yılında seyirciyle buluşacağı bildirildi.

LUCA GUADAGNINO GEÇEN YIL ÖDÜLLENDİRİLDİ

‘Bones and All’ filminde insan eti yiyen iki aşığın hikayesini anlatan İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, geçen yıl Venedik Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü almıştı. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu