Teknoloji

Gedik Yatırım insan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyor

Sermaye piyasalarının son yıllarda yakaladığı büyüme ve gelişmeyi aynı ivmeyle sürdürebilmesi için en az 25 bin çalışana ihtiyaç var. Bu ihtiyacın bilincinde olan Gedik Yatırım, insan kaynağına ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor.

 

Türkiye’nin önde gelen yatırım şirketlerinden biri olan ve son dönemde yaptığı teknolojik yatırımlarla dikkat çeken Gedik Yatırım, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. 1991 yılında temelleri atılan, 2010 yılında halka açılan ve sermaye piyasasının her alanında başkan olma vizyonuyla hareket eden şirket, sadece finansal anlamda değil, insan kaynağı ve teknolojiye yaptığı yenilikler ve yatırımlarla da dikkat çekiyor.

Son yıllarda sermaye piyasalarının her alanında büyümeye rağmen sektördeki çalışan sayısının bu büyümeyle orantılı olarak artmadığının altını çizen Dr. Gedik Yatırım Yönetim Konseyi Lideri ve CEO’su Onur Topaç, Çalışan sayısının ise sadece 7 binde kaldığını belirtti. Topaç, “Sektörün son yıllarda yakaladığı büyüme ve gelişmeyi aynı ivmeyle sürdürebilmesi için departmandaki insan kaynağının hem nicelik hem de nitelik olarak artması büyük önem taşıyor. Yatırımcılara aynı kalitede hizmet verebilmek için şubedeki çalışan sayısının yatırımcı sayısındaki artışa paralel olarak 6-7 kat artması, teknoloji kullanımının da etkisiyle 100 kat artması gerekmektedir. en az yüzde 50 ve 25 bin tabana ulaşacak. “Gedik Yatırım olarak bu konuda üzerimize düşen görevin bilincinde olup, sadece şirketimizin değil tüm şubemizin nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve çalışanlarımızın gelişimini hızlandırmak amacıyla programlar geliştiriyor, yeni projeler hayata geçiriyoruz.” söz konusu.

İnsan kaynağına yatırım yapmaya devam ediyor

Gedik Yatırım, kuruluşundan bu yana geçen 32 yıldır değişen ekonomik koşullara bakılmaksızın çalışan sayısını artırarak, alanına nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda çalışan sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 64 artarak 504’e ulaştı. Kadın çalışan oranının her yıl arttığı şirkette, halihazırda çalışanların yüzde 45’i kadın. 2024 yılında çalışan sayısını daha da artırmayı hedefleyen Gedik Yatırım, çalışanların gelişimine katkı sağlamak amacıyla Gedik Yatırım Akademisi’ni de hayata geçirdi. 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024 döneminde 3 yıl üst üste Great Place to Work – Türkiye En İyi Patronlar listesinde yer alan tek yatırım şirketi olan Gedik Yatırım, Kadınlar İçin En İyi Patronlar Listesinde yer aldı, Ülkemizde ilk kez 2023 yılında verilen bu ödüle de yer vererek bir ilke daha imza attı.

Teknoloji yatırımları hızlanıyor

Şirketin insan kaynaklarından sonra en önemli öncelikleri arasında yer alan teknoloji yatırımları aralıksız devam ediyor. Gedik Yatırım, sermaye piyasalarında teknoloji alanında öncü çalışmalar yapmak ve ürün ihracatı yapmak amacıyla 2023 yılında GYT Teknoloji’yi kurdu. Taşınabilir uygulamalar, dijitalleşme projeleri, altyapı ve siber güvenlik alanlarında birçok projeye imza atan grup, yeniden yapılandırılarak departmanın ilk yapay zeka odaklı departmanı faaliyete geçti. Şirket ayrıca 2021 yılı başından bu yana Inveo Ventures, hiVC, Fintech GSYF, BV Growth GSYF ve Türkiye’nin ilk Etki ve Sürdürülebilirlik Fonu’na toplam 65,8 milyon TL yatırım yaptı.

Ülke sporunun değerli markalarına destek olmaya devam ediyor.

Başta gençler ve kadınlar olmak üzere geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen Gedik Yatırım, spor dünyasının başarısına katkıda bulunmak amacıyla #BuHisseOrtakOl mottosuyla spor sponsorluklarına imza atıyor. Şirket, 2022 yılında 3 yıl süreyle Voleybol Milli Takımlarının Ana Sponsoru olmuş, 2023 yılında ise F.Bahçe Futbol Takımının Resmi Sponsoru olmuştur.

Sermaye piyasaları büyümeye devam ediyor

Ülkemizde sermaye piyasaları son dönemde hızla büyümeye devam ediyor. 2023 Aralık sonu itibarıyla hisse senedi yatırımcısı sayısı geçen yılın aynı ayına göre %102 artışla 7,6 milyona ulaşırken, 2023 yılında toplam 54 halka arz gerçekleşti ve toplam halka arz büyüklüğü 79,3 milyara ulaştı. TL (3,3 milyar ABD doları). . 539 şirketin işlem gördüğü Borsa İstanbul’un toplam piyasa değeri 2023’te yüzde 62 artarak 10 trilyon TL’yi aştı. Bu ivmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

cide-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu