Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaptırılan Çocuk Evleri Sitesi Kayseri’de açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan Çocuk Evleri Sitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Açılışta konuşan Bakan Göktaş, “Çocuklarımız yetişkinliğe ulaştıktan sonra devletle bağları kopmayacaktır.”

Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, protokol üyeleri, aileler ve çocuklar katıldı.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, çocukları toplumda ortaya çıkabilecek risklere karşı korumayı hedeflediklerini belirterek, “Çocuklarımızın sorunlarla karşılaşmamasını istiyoruz. Çocuklarımızı tehdit eden, geleceklerini riske sokan hiçbir faktör yok. Biz Böyle bir toplum oluşturmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.Bu konuda büyük çaba gösteren Aile, Sosyal ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın Avrupa’daki 12 yıllık tecrübesiyle yeni bir hizmetin açılışı için şehrimizde olduğunu söyledi. siyaset ve ardından uluslararası ilişkilerdeki tecrübesiyle, şimdi de Türkiye’nin çocukları için aileyi koruma, çocukları koruma ve gelecek yüzyılda çocukları bekleyen birçok riske karşı önlem alma konusunda yaşlılarımıza yönelik politikalarıyla. “Çocuk Evleri Sitesi ile, çocuklarımızı ve onları toplumda tehdit eden riskleri korumayı hedefliyoruz” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Sayın Bakanım, sizin bulunduğunuz yerde hiçbir çocuğumuz yetim değil. Bize çizdiğiniz vizyon çerçevesinde çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Burayı kazandırdığınız için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Çocuklarımızı sizin çocuklarınız olarak, emanet olarak aldık, umarım hayatlarının en güzelini yaşarlar.” “Onların yeterince yetişmesini sağlayacağız. Onları çok başarılı yerlerde göreceğiz” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara sorunsuz ve adil bir dünya bırakmanın kendilerinin görevi olduğunu belirterek, “Bugün çocuklarımıza kendilerini güvende hissedecekleri yeni bir yaşam alanı eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu merkezin, kalbine sevgiyle dokunduğumuz her çocuk için bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum.” Onların umutlarına, hayallerine ve geleceklerine tanıklık edecek bu sitede sağlıklı ve huzur içinde büyümeleri en büyük dileğimiz. Hepimizin bildiği gibi herhangi bir nedenle ailesinden ayrı kalan ve korunmaya muhtaç çocuklarımızı devlet koruması altına alarak bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Çünkü onlar bu ülkenin çocuklarıdır. çocuklar, çocuklarımız. Bugün 180 Çocuk Yuvası Sitesi ve 64’ü ihtisas olmak üzere 1.185 çocuk yuvasında çocuklarımıza güvenle bakıyoruz. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimizdir. Onlara sorunsuz ve adil bir dünya bırakmak bizim görevimiz. Fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan desteklenen çocuklar sayesinde ülkemizin ilerlemesinin ve gelişmesinin daha kolay olacağına inanıyorum. Bu anlamda Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bu çocuk ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması çok değerli. Devlet koruması altında büyüyen çocuklarımız her alanda eksiksiz hizmetten yararlanmaktadır. Karşılaştıkları zorlukları devletimizin kendilerine sunduğu imkanlarla aşıyorlar. Bu çocukların azim ve inançla çıktıkları hayat yolculuğunda pek çok başarıya tanık olduk. Bunların arasında birçok alanda başarılı bürokratlarımız, değerli kaymakamlarımız, devlet adamlarımız, esnaf ve akademisyenlerimiz var. Bunlar bizi gerçekten gururlandırıyor” dedi.

Bakan Göktaş, çocukların yetişkinliğe eriştikten sonra da devletle gönül bağının kopmayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devletimizin sizlerle kurduğu sevgi bağı, yetişkinliğe ulaştığınızda bitmeyecektir. Kurumlardan ayrıldıktan sonra da biz her zaman aileniz olmaya devam edeceğiz. Sizlere her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak biz de yanınızdayız. Çocuklarımıza daha uygun bir gelecek sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” Burada da harika görevleriniz var. Devletimizin sunduğu fırsatlardan sonuna kadar yararlanmanızı, kendinizi geliştirmenizi, “Ülkeme nasıl faydalı olabilirim?” düşüncesiyle hareket etmenizi istiyorum. Bugün açılışını yaptığımız Çocuk Konut Sitesi’nde okuma alanları, spor alanları, hobi ve beceriye yönelik atölyeler yer alıyor. “Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve bakıma ihtiyacı olan tüm insanlar için gerekli yatırımları yapmaktan çekinmiyoruz. Tüm bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Çocuk Konut Kompleksi kurdele kesimiyle açıldı. – KAYSERİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu