Ekonomi

Torun: Yıl sonuna kadar 2,5 milyar TL kira geliri bekliyoruz

Bloomberg HT’ye konuk olan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Türkiye gayrimenkul sektöründe 2023 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Torun yaptığı konuşmada, son 2 yıldır konut tarafında üretimde ciddi düşüş yaşandığını belirterek, “2017 yılında bir zirve yaşanıyor ve yıllık konut üretimi 1 milyon 400 bine ulaştı. Şimdi son yıllarda 500-600 binlere düştü, ciddi bir üretim sıkıntısı var. Bunun sebepleri arasında arsa bulmada yaşanan sorunlar ve maliyetlerin yüksek olması” dedi. söz konusu.

Faiz oranlarının oldukça yükseldiğini ve finansmana erişimin zorlaştığını belirten Torun, personel fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını, personel fiyatlarında ise yüzde 100’ü aşan artışlar olduğunu, malzeme artışlarının ise civarda olduğunu söyledi. Son yıllarda yüzde 50.

“Konut sektöründe stoklar eridi, üretimde ciddi düşüş var.” Torun, kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için kamu otoritesinin devreye girmesi gerektiğini vurguladı.

Torun, şirketin finansal görünümüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Torun Center’da bloklardan birini otel konseptine dönüştürüyoruz. Herhangi bir döviz borcumuz bulunmamaktadır. Yıl sonuna kadar 2,5 milyar TL kira geliri bekliyoruz” dedi. bir açıklama yaptı.

habersaraykoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu