Teknoloji

Şarj ücretlerini değiştirin! Trugo şarj istasyonu ağı fiyatları belli oldu

ensonhaber.com

Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi aracılığıyla 16-27 Mart. ön siparişlerSatın alınan Togg T10X, 953 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yoğun ilgi nedeniyle 2023 yılında teslim edilecek akıllı cihaz sayısı 12 binden 20 bine çıkarıldı.

Togg, ilk modeli olan T10X’i kullanıcılarla buluşturmanın heyecanını yaşarken, Trugo markası altında şarj cihazlarının montajını da sürdürüyor.

Togg, Trugo ile Türkiye’de uçtan uca kesintisiz ve yüksek performanslı bir şarj ağı kurmak için yola çıktı; Bursa, İstanbul, Samsun, Sakarya, Düzce, Ankara, Kocaeli, Van ve Denizli’deki kurulumlarını da tamamlamıştır.

Gözden kaçırma Togg’un ilk sahipleri belli oldu Haberin Detayları

Togg’un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarının kapasiteleri menzile göre değişmektedir.

Kısa menzilli Togg, 52,4 kWh bataryası ile 314 kilometre, uzun menzilli Togg ise 88,5 kWh bataryası ile 523 kilometre yol alabiliyor.

Togg şarj için fiyat tarifesi kesin

Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun şarj istasyonu ağı Trugo’nun fiyat listesi yayınlandı.

Buna göre kW/h birim fiyatı 7,99 lira oldu. Böylece kısa menzilli ve uzun menzilli Togg’un kilometre başına ne kadar yakıt tüketeceği belli oldu.

Şarj fiyatları arasında geçiş yap

52,4 kWh pil kapasitesi ve 314 kilometre kısa menzile sahip olan Togg’un Trugo istasyonlarında şarj maliyeti 418,6 lira olurken, kilometre başına tüketeceği elektrik 1,33 lira olacak.

88,5 kWh pil kapasitesine sahip 523 kilometrelik uzun menzilli Togg da 707,1 liraya mal olurken, kilometre başına tükettiği elektrik 1,35 lira olacak.

Şarj işlemi tamamlandıktan sonra şarj istasyonu alanı otopark olarak kullanılırsa dakikası 0,5 lira ücret alınacak.

Şarj sürelerini değiştir

Trugo, yüksek performanslı şarj cihazlarıyla bir akünün şarj oranının yüzde 20’den yüzde 80’e 30 dakikadan kısa sürede ulaşmasını sağlıyor.

Cihazlar yüzde 100 yenilenebilir güç kaynakları kullanıyor. Türkiye’deki tüm elektrikli araç sahiplerinin erişimine açık olan yüksek performanslı şarj ağı sayesinde kullanıcıların menzil sorunu ortadan kalkıyor.

Tüm elektrikli araç kullanıcıları, Trugo portable uygulaması ve web sitesi üzerinden Türkiye genelinde kurulu şarj ağını takip edebiliyor.

Trugo taşınabilir uygulaması ile kullanıcılar kendilerine en uygun istasyonu bulabilecek, şarj işlemini takip edebilecek, şarjın bittiğini görebilecek, geçmiş şarj uygulamalarına ulaşabilecek ve şarj ödemesini yapabilecek.

Togg nasıl şarj edilir

Togg T10X dahil olmak üzere şarj cihazlarıyla uyumlu bir şarj soketi kullanan tüm elektrikli araçlar için şarj işlemi bire bir adımlardan oluşuyor.

Kullanıcılar istasyona geldiklerinde araçlarına priz takabilecek, taşınabilir uygulama ile şarj işlemini başlatabilecek ve istedikleri zaman bu işlemi durdurarak yolculuklarına devam edebilecekler.

Şarj deneyimi sırasında herhangi bir sorunla karşılaşan kullanıcılar, 7/24 hizmet veren Trugo User Deva / User Care Center’dan takviye alabilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu