Ekonomi

Petlas’tan 360 milyon dolarlık yeni fabrika yatırımı

Petlas Genel Müdürü Hakan Solu, Petlas’ın 2022 verilerini, yeni yatırımlarını ve 2023 hedeflerini paylaşarak, yeni fabrika, enerji, tesis ve ekipman yatırımları ve sürdürülebilirlik hedefleri hakkında bilgi verdi.

Ancak Petlas’ın uyguladığı başarılı stratejiler sonucunda 2022 yılını hem yurt içinde hem de ihracatta artışla kapattığını belirten Petlas, “2022 yılsonu itibarıyla Petlas yüzde 124 artışla 13 milyar 369 milyon TL ciro elde etti. Yurt içi satışlarımız yüzde 135, Yurtdışı satışlarımız ise yüzde 111 arttı.İhracatımızın ciro içindeki payı 364 milyon dolar olurken, 2023 hedefimizi de yükselttik. Yeni dönemde ihracatta ciro 400 milyon dolar.” ifadeleri kullandı.

Petlas olarak Türkiye’den en çok ülkeye lastik ihraç eden üretici konumunda olduklarına işaret eden Yalnız, şöyle konuştu:

“2022’de 120 ülkeye düzenli ihracatımız oldu. İhracatımızın yüzde 42’si Avrupa’ya, yüzde 32’si Asya’ya, yüzde 13’ü Kuzey Amerika’ya, yüzde 6’sı Güney Amerika’ya, yüzde 6’sı Afrika ve Avustralya’ya. İhracat hedefimizden bahsedecek olursak 2023 için Asya ve Afrika’da daha önce hiç satmadığımız Moğolistan, Myanmar, Gabon, Zambiya, Botswana gibi ülkelere, Arjantin, Şili, Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri ve Mısır, Cezayir gibi Kuzey Afrika ülkelerine girmek istiyoruz. pazar payımızı artırmayı ve diğer ülkelerde de alternatif pazarlar geliştirmeyi hedefliyoruz.

Bu ülkelerde yük ve endüstriyel karayolu taşımacılığı alanındaki varlığımızı güçlendirmek ve segment çeşitliliği ile Kuzey Afrika ülkelerinde pazarımızı artırmak istiyoruz. Değer verdiğimiz pazarlardan biri olan Türki Cumhuriyetler’de de satışları artırmayı hedefliyoruz. Şu anda en çok satış yaptığımız, rekabetin ve teknolojinin üst düzeyde olduğu Almanya, Fransa ve Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşanan durgunluğa rağmen pazar payımızı korumaya odaklanacağız. Öncelikli büyüme hedefimiz ABD, Güney Amerika ve Avrupa pazarlarında nitelikli büyüme yönündedir.”

2023’te 60 milyon dolarlık yatırım hedefliyor

Petlas’ın 2022’de 47 milyon dolarlık yatırım yaptığını kaydederek, “Petlas’ın AKO Kümelenmesi tarafından satın alındığı 2005 yılından bu yana 17 yılda 630 milyon dolar (yıllık ortalama 37 milyon dolar) yatırım yaptık. Sadece geçen yıl. , 47 milyon dolar yatırım yapıldı.$ yatırım yaptık.uçak sanayi ile ilgili test makinaları ve yeni üretim makinaları yatırımı yaptık.Bu yıl için 60 milyon dolar yatırım hedefimiz var.Bu yatırımlar enerji,bina,tesis. Sadece elektrik için öngördüğümüz yatırım bedeli 19 milyon dolar” sözlerini kullandı.

Hakan Solo, 2022 yılında hayata geçirdikleri Yüksek Kat Akıllı Depo yatırımı ile üretim kapasitelerini büyütme kapsamında önemli bir adım attıklarını belirtti. 20 milyon dolarlık yatırım

360 milyon dolarlık fabrika yatırımı

Petlas’ın Kırşehir’de hayata geçireceği yeni fabrika hakkında bilgi veren Söyle, şöyle devam etti:

“Yeni fabrikamız için toplam 360 milyon dolarlık yatırım öngörüyoruz. Petlas’ın mevcut yıllık üretim kapasitesi 240 bin ton olup, ilave 100 bin tonluk yeni fabrika yatırımı ile yıllık üretim kapasitemizi 340 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz.” 1.850 kişiye istihdam yaratacak bu fabrika yatırımı için çalışmalarımız sürüyor.Binek ve hafif ticari araçlar için yeni nesil lastik üretim teknolojileri ile donatılacak olan fabrikamızın inşaatına 2023 yılında başlanacak ve 2025 yılında tamamlanacaktır. ve 2026, onu Avrupa’nın tek çatısı yapıyor. altında En büyük lastik fabrikası konumumuzu korumayı hedefliyoruz. Planlanan bu yatırımlarla çevre coğrafyamızın en büyük üreticisi konumumuzu daha uzun yıllar sürdüreceğiz” dedi.

kagizman-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu