Ekonomi

KTO’da ilk toplantı Başkan Büyükkılıç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) –Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Cengiz Hakan Arslan başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk meclis toplantısı; Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Belediye Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Genel Müdürler, KTO Lideri Ömer Gülsoy, KTO Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Meclisi Başkanı Tuğba İlgü, meclis ve Kurul. üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan toplantıda Ocak ayında yürütülen faaliyetler ele alındı. Görüşülen gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemi değerlendirmek üzere kürsüye gelen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Büyükşehir Belediyesi Lider Adayı ilan edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı tebrik ederek başladı.

Memduh Büyükkılıç’ın üstün çabalarının yanı sıra toplumun her kesimiyle barışık, samimi bir lider olduğunu belirten Gülsoy, “Bizim için önemli olan şehrimizin ekonomisini ve huzurunu en üst seviyeye çıkarmaktır. . Bu yöndeki çabalarınızı biliyoruz. Biz bunun şahidiyiz. Seçildiğinizde önümüzdeki dönemde tekrar birlikte çalışma fırsatı bulacağız. “Güzel işlere hep birlikte imza atacağız” söz konusu.

“GAZZE’DE TAM BİR DURDURMA UYGULANMALIDIR”

İsrail’in Gazze’de 118 gündür devam eden vahşetine değinen Gülsoy, “İsrail’in yaptığı katliam artık insanlıkla savaşa dönüşmüştür. İnsan olmayı başaramayanlar Gazze’de adeta insanlığı yok ediyor.

Uluslararası adalet divanı kararını verdi, İsrail soykırımdan yargılanacak, soykırıma uğrayanların kurduğu devlet soykırımdan yargılanıyor. “Dava iyi ama Ortadoğu’da kalıcı barış için Gazze’de tam ateşkesin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.” dedi.

“2024 TÜRKİYE İÇİN EKONOMİNİN DENGELENECEĞİ BİR YIL OLACAK”

Konuşmasında ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2023 yılında yüksek enflasyon ve sıkı para politikalarıyla başlayan bir dünya ekonomisi ve ticareti gördük. Olağanüstü bir küresel ayrışma yaşamaya başladık. Dünyayı üzen, işlerimizi yavaşlatan yüksek enflasyon tarafında da net bir kırılma yaşadık. 2024 yılı bir geçiş ve dengelenme yılı olacak gibi görünüyor. Türkiye etrafındaki jeopolitik gerginlikler, özellikle Suriye, Irak ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ekonomiyi olumsuz etkileyebilir. Bölgesel çatışmalar ticaret akışlarına ve yabancı yatırımlara zarar verebilir. Yüksek enflasyon ve faiz oranları Türkiye ekonomisinin istikrarını tehdit ediyor. 2024 yılı aynı zamanda yerel seçimlerin de yapılacağı bir yıl olacak. Bununla; Yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik, enerji maliyetleri ve gıda arz güvenliği, iklim krizi gibi konular değerini korumaya devam edecek. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz 2024 yılının aynı zamanda başta ekonomi olmak üzere pek çok yapısal sorunun çözümüne katkı sağlayacak önemli bir fırsat yılı olduğuna inanıyoruz. Üretim, istihdam, yatırım ve ihracat destekleri büyük önem taşıyor. Yapacağımız yapısal reformlarla tüketerek değil üreterek büyümenin, krediyle değil tasarruf ederek kalkınmanın, fiyatla değil katma değerle rekabet etmenin koşullarını yaratmalıyız. 2024 yılı Türkiye için ekonomik dengelenme yılı olacak. İş dünyası olarak 2024 yılı; Ekonomimizde sürdürülebilir, kaliteli büyümenin yanı sıra fiyat istikrarının da sağlandığı, orta vadeli programdaki yapısal reformların kararlılıkla hayata geçirildiği bir yıl olmasını umuyoruz. İş dünyası tüm hızıyla üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam sağlamaya devam edecek. Devletimize ve milletimize güveniyoruz. Geleceğin parlayan yıldızının Türkiye Cumhuriyeti olacağına olan inancımız tamdır.”

“ALPER GEZERAVCI’YLA GURURUMUZ GÖKLERİ AŞIYOR”

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı hakkında konuşan Gülsoy, “Bazıları bunu turistik bir gezi olarak görse de milletimiz için gurur kaynağıdır. Bilimin ufkunu açacak yeni kapıdan Türk Bayrağımız dalgalandı. Kısacası Alper Gezeravcı ile olan gururumuz gökleri aşıyor.” Şartlarını kullandı.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ LOJİSTİK MERKEZİ, KARAYOLU BAĞLANTI YOLU VE KONTEYNER RAYLI TAŞIMACILIĞI”

KTO Lideri Gülsoy, konuşmasının sonunda yerel konulara da değinerek, “En büyük sorunumuz olan Lojistik Merkezi, karayolu bağlantı yolu ve bir diğeri olan konteyner demiryolu taşımacılığı konusunda daha fazla çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Atıl durumda olan ve mera niteliğini kaybetmiş arazilerin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Bu konuda da desteğinize ihtiyacımız var. “Her zaman söylediğimiz gibi ‘Ulaşımsız ticaret olmaz’ sloganımızı bir kez daha tekrarlamak istiyorum.

“USTALIK DÖNEMİNİ KAYSERİ’YE GETİRECEĞİM”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr., Ocak ayı meclis toplantısının konuğu oldu. Memduh Büyükkılıç yeni dönemde hayata geçirecekleri 14 projeyi açıkladı. Birlik ve beraberlik içinde Kayseri’ye ustalık çağını getireceklerini belirten Büyükkılıç, Kartal Kavşağı’nda şehrin trafiğini rahatlatmak amacıyla bölgedeki 4 kavşağı da kapsayacak şekilde bir düzenleme yapacaklarını, ayrıca hayata geçireceklerini duyurdu. Erkilet Tramvay sınırı.

“LOJİSTİK MERKEZ YERİ VE PROJESİ HAZIR”

Başkan Büyükkılıç, KTO Lideri Ömer Gülsoy’un gündeme getirdiği Lojistik Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yeri hazır, projesi hazır. İnşallah bu alanda gerekli altyapının güçlendirilmesi projesi kapsamında sadece tır garajı değil, uluslararası taşımacılığın ve lastik tekerlekli her aracın da merkezi olan bir merkez inşa edeceğiz. İlimiz dışında hem görüntü kirliliğini önleyecek hem de hizmetlerimizin kalite ve standardını artıracaktır. Şehrimizin ihracatına da en büyük desteği sağlayacak. “Lojistik 4.0 dediğimiz anlayışla hizmetimizi firmalarımızla görüşerek hayata geçireceğimizi belirtmek isterim” dedi.

Toplantı sonunda Kayseri Ticaret Odası’nda 2023 yılında en aktif görev alan Bilişim, Eğitim Dairesi, Emlak, Sigorta Acenteleri, Mimar ve Mühendisler Meslek Komitesi üyelerine plaketleri verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu