Haber

Kosova’ya satılan Bayraktar TB2 SİHA’lar Sırbistan’ı rahatsız etti

Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üretilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) tedarik edildiği ülkeler listesine Kosova da eklendi.

Onlarca ülkeye satılan SİHA’larla ilgili açıklama yapan Kosova Başbakanı Albin Kurti, insansız araçları da teslim aldıklarını belirterek, “Kosova artık daha güvenli.”söz konusu.

Sırbistan’da Bayraktar TB2 hastalığı

Söz konusu Türkiye’nin Kosova’ya arzı Sırbistan’da rahatsızlık yarattı. Bu durum “kabul edilemez”gibi tanımlanır.

Kosova ile Sırbistan arasında bir süredir gerginlik yaşanıyor. Sırp azınlığın yaşadığı kuzey Kosova’da geçen ay şiddet olayları patlak vermişti. NATO askerleri ve polisi yaralandı.

“Türkiye ile ilişkilerimizi etkileyecek”

Middle East Eye’da yer alan habere göre Balkanlar’daki Batı etkisi azalırken, Türkiye’nin bölgedeki stratejik değeri yeniden ortaya çıkıyor.

Sırbistan Savunma Bakanlığı Müsteşarı Nemanja Staroviç, Priştine’ye ikmalin Türkiye’de olduğunu söyledi. “ikili ilişkileri etkileyecek”söylenmiş.

Staroviç ise Türkiye’nin Balkanlar’daki en büyük ülke konumunda olduğunun farkında olduklarını ifade etti. “Ankara ile ilişkilerimizi ilerletmeye kararlıyız.”ifadesini kullandı.

Kosova’dan ‘kendimizi savunacağız’ uyarısı

Görüşlerine yer verilen Massachusetts’teki Bridgewater Eyalet Üniversitesi’nde siyaset bilimi yardımcı doçenti Sidita Kushi, Kosova’nın yeni savunma teçhizatını sergilemesinin Priştine’nin başkenti Belgrad’a geleceğini söyledi. “gerekirse kendini savunmak”Bunun bir uyarı olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu