Ekonomi

Kış Aylarında Eskişehir’de Pamuğun Yoğun İlgisi

Eskişehir’de sıcak tutması ve daha ekonomik olması nedeniyle örgü amaçlı kullanılan pamuklar kış aylarında vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kentte etkili olan soğuk havalar nedeniyle vatandaşlar kendilerini sıcak tutacak kıyafetleri tercih ediyor. Birçok vatandaş vücutlarını sıcak tutmak için pamuk ipliği alıp kazak, atkı gibi kışlık giysiler örüyor. Bu el işi eserlerde pamuk ipliği ve pamuk işleri sağlıklı ve ekonomik olması nedeniyle sıklıkla ilgi görmektedir.

İplikçi Ahmet Emre Parlak, Eskişehir’de havaların sert geçmesi nedeniyle hem vücutlarını sıcak tutmak hem de düşük maliyetlerle vakit geçirmek için pamuk ipliğine talebin yüksek olduğunu belirterek, “Pamuğa talep oldukça fazla. Kış aylarında iplik.Yaz aylarında bir tane alırlarsa kışın 50 tane alırlar diyebilirim.Ona göre karşılaştırabilirsiniz.Kışın iş gücü yaza göre neredeyse 20 kat artıyor.Hava ne kadar soğuksa o kadar fazla olur. daha çok iş gücü artıyor. Yani işimiz soğukla ​​doğru orantılı diyebilirim. 20 liraya halat da var, 70 liraya da iplik var, kalitesine göre değişiyor, yani var her bütçeye uygun çeşit. 20-30 liraya bu yünleri alıyor, evine gidiyor, bir hafta vakit geçiriyor. Aynı zamanda bir şeyler çıkıyor, onu da kullanıyorlar, sıcak tutuyor. .Pamuklu ürünler diğerlerine göre daha sağlıklıdır.Naylon ve polyester pamuk kadar güzel değildir.Sonuçta pamuklu ürünler pamuktan yapılır. Hem sıcak tutar, hem ucuzdur, terleme yapmaz, her bakımdan sağlıklıdır. “Sonuçta organik” dedi. – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu