Haber

Kara operasyonuna hazırlanan İsrail’le Hizbullah’tan tarihi çekişme: Bedeli çok ağır olacak

Hizbullah’tan üst düzey bir yetkili, İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara saldırısı başlatması halinde yüksek bir bedel ödeyeceğine söz vererek Tel Aviv’i adeta korkuttu. Örgütün genel başkan yardımcısı Şeyh Naim Kasım’ın, Hizbullah’ın şu anda ‘savaşın merkezinde’ olduğunu belirten yorumları, İsrail’in Lübnan’ın güneyini bombaladığı ve drone saldırıları gerçekleştirdiği, Hizbullah’ın ise roket ve saldırılar düzenlediği bir dönemde geldi. İsrail’e füzeler.

EN YÜKSEK GÜNLÜK ÖLÜM

Hizbullah bugün altı savaşçısının öldürüldüğünü söyledi; Bu, şiddetin iki hafta önce başlamasından bu yana en yüksek günlük ölüm sayısı olarak kaydedildi. “Biz İsrail düşmanını zayıflatmaya ve onlara hazır olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz” diyen Kasım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Filistin direnişini kırmaya çalışırsanız bölgedeki diğer direnişçilerin harekete geçmeyeceğine mi inanıyorsunuz? Bugün savaşın ortasındayız. Bu mücadele sayesinde başarıya ulaşıyoruz.”

“İSRAİL’İN KARA SALDIRISINI MEZARLIĞA ÇEVİRECEKLER”

İsrail’in Gazze’ye olası bir kara saldırısı hakkında da konuşan Kasım, “Bilgilerimiz Hamas ve direniş savaşçılarının Gazze’deki hazırlıklarının İsrail’in kara saldırısını mezarlığa çevireceği yönünde.” dedi.

İsrail Silahlı Kuvvetleri Taburlarını Bölgede Tutuyorlar

Times of Israel, Hizbullah’ın bölgedeki gerilimi azaltmayarak İsrail taburlarını burada tutmaya çalıştığını ve bu sayede Gazze’ye gitmelerini engellediğini yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu