Haber

İzmir Adliyesi saldırısı talimatını veren teröristi MİT etkisiz hale getirdi

2017’de İzmir Adliyesi’nde polis memuru Fethi Sekin’in şehit olduğu saldırı emrini veren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK özel kuvvetlerinden Alişer Çiya kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç’ı kuzeyde öldürdü. Irak. yaptı.

MİT, 2017’de polis memuru Fethi Sekin’in şehit olduğu İzmir Adliyesi saldırısının emrini verdiği tespit edilen Alişer Çiya kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç’ı Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. MİT, terör arananlar listesinde gri kategoride yer alan Karasaç’ın örgütün sözde özel güç biriminde sorumlu bir şekilde faaliyet gösterdiğini ve örgütün kullandığı uçakları geliştirdiğini belirledi. MİT’in hedef listesine giren terörist, bulunduğu yerlerin çevredeki casuslarla yakından işaretlenmesinin ardından yürütülen operasyonla etkisiz hale getirildi.

2017’de İzmir Adliyesi’ne düzenlenen saldırıyı planlayan ve polis memuru Fethi Sekin’i şehit eden örgüt mensupları arasında yer alan Karasaç, terör örgütünün İstanbul özel kuvvet teşkilatında faaliyet göstermesinin ardından Irak’ın kuzeyine kaçtı. Karasaç, örgütün sözde özel kuvvetler biriminin havacılık biriminde Suriye ve Irak’ta görev yaptı. Karasaç’ın ülkeye yönelik maket uçak ve drone saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu öğrenildi.

Öte yandan güvenlik kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve güvenlik güçlerine yönelik eylemlerde yer alan hiçbir teröristin MİT’ten kaçamayacağını ve dünyanın neresinde olursa olsun teröristlerin MİT’in radarına yakalanacağını vurguladı. ve bir gün mutlaka MİT tarafından cezalandırılacaklardır. – ANKARA

sur-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu