Haber

Hayrettin Paşa Mescidi açıldı: Erdoğan’dan değerli açıklamalar

İkonların mescidi ‘Barbaros Hayreddin Paşa Camii’ Cuma günü açılıyor!

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Açılışını yaptığımız Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nin hayırlı olmasını diliyorum. Çalışanından memuruna, ustasından sanatçısına kadar herkese kendi adıma en içten teşekkürlerimi sunarım. Bu semtin adı Levent’tir. Neden Levent gibi. Barbaros Paşa’nın askerlerinin adı Levent olduğu için mahallenin adı Levent olarak kalmıştır. Bize sorduklarında buraya Barbaros Hayrettin Paşa isminin yakışacağını söyledik. Denizin kaptanı buradan taşındı.

Bu mahalle böyle bir camiye hasret kaldı. Kısa sürede inşa edildi. 750 milyon liraya tamamlandı. Rabbim camimizin içindeki cemaatin minaresinden eksik ezanı eksik etmesin.

Osmanlı denizciliği Barbaros Paşa zamanında zirveye ulaşmıştı. Türk denizciliğinin abidevi ismi Barbaros Paşa’yı minnetle anıyorum. Adını yaşatmak için yaptırdığımız caminin hem mirasına hem de şehrimizin kültürel dokusuna uygun olduğunu görüyoruz. Denizcilik temalarına dayanmaktadır.

20 BİN KİŞİ O ZAMANDA İBADET YAPAR

Camimizde toplam 20 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek. Atölyeleri, kütüphanesi ve kafeteryasıyla her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Camimize sahip çıkan, bu eseri canlandıran kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.

Pazar gününü de unutma. Allah yardımcımız olsun.

kelkit-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu