Haber

Gazeteci Can Ataklı’ya şehit babasına yönelik sözleri nedeniyle dava açıldı.

Özden ATİK/ İSTANBUL, Gazeteci Can Ataklı’ya, şehit babasına yönelik yönelttiği iddia edilen sözler nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Memurları Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Devleti Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı tarafından hazırlanan iddianamede, Engin Karakuş ve Fatih Karaaslan ile Ali Yalçın “müşteki”, Can Ataklı ise “sanık” olarak yer aldı. .

İddianamede, sanık Ataklı’nın sosyal medya platformu YouTube’da 25 Aralık 2023 tarihinde yayınladığı 22 dakika 28 saniyelik videonun incelendiği belirtildi. Bu yayında Ataklı’nın sözlerine ve savunmasına yer verildi. Ataklı, savcılık tarafından alınan savunmasında, “Soruşturmaya konu olan görüntülerin sadece 9 saniyelik bir kısmı bilinçli olarak kesilip sosyal medyada paylaşılarak hayatım boyunca görmediğim bir linç kampanyasına dönüştürüldü. Söz konusu 9 saniyelik bölümün arkası ve arkası aslında hiçbir şekilde hata değil, bunu yapmaya niyetim olmadığı sürece.” Her zaman saygı duyduğum şehitlere ve ailelerine yönelik herhangi bir hakaret içermiyor gibi görünüyor. Bu sözleri söyledikten hemen sonra bu sözlerin elbette acılı babaya değil, mikrofonu kendisine tutanlara yönelik olduğunu söyledim. Ertesi gün aynı kanalda yayınlanan videomda başlayan linç kampanyasını anlatırken gelen tepkiler sonucunda oluşan algıdan dolayı çok üzüldüm ve kırıldım. “Ben de öfkelenen tüm şehit ailelerinden özürlerimi ilettim. Yapılanın organize bir linç ve algı operasyonu olduğuna inanıyorum. Yazdıklarım ve söylediklerim dikkate alındığında hiçbir zaman hatalı olmadığımı belirtmek isterim. bugüne kadarki profesyonel hayatım.” İddianamede, Ataklı’nın sözlerinin provokatif tutum ve davranışlar sergilemeyi amaçlayan ifadeler içerdiği, bu sözlerin toplumun bir kesimini diğer kesime karşı nefret ve düşmanlığa, ayrımcılık gerektirecek nefrete sevk ettiği belirtildi.

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Can Ataklı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı. Ataklı, önümüzdeki günlerde İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu