Teknoloji

Elon Musk: Tesla çalışanları fabrikada yaşayacak

Elon Musk, küresel pazara yönelik bir araç üretme planlarından bahsederken işçilerini ciddi bir üretim artışına hazırlanmaları konusunda uyardı.

Tesla CEO’su, şirketin çarşamba günkü kazanç toplantısında, Tesla’nın 2025 yılında üretime girecek yeni nesil aracının üretim süreci boyunca çalışanların Teksas fabrikasında kalmaları gerekeceğini söyledi.

“Fabrikada uyumak zorundayız”

Konuyla ilgili bilgi veren Musk, şu ifadeleri kullandı:

Üretim sınırında yaşayacak mühendislere ve personele ihtiyacımız var. Bu oldukça yoğun bir üretim süreci olacak, dolayısıyla fabrikada uyumak zorundayız.

İşçiler Elon Musk’un kararlarına alıştı

Bu, Tesla işçilerinin şirketin üretim son tarihlerini karşılamak için fabrikada uyumak zorunda kaldıkları ilk sefer değil.

Musk daha önce çalışanların daha uzun saatler çalışması gerektiğini düşündüğünü belirten açıklamalarda bulunmuştu.

Tesla’nın Kaliforniya fabrikasındaki eski bir işçi, çalışanların 12 saatlik vardiyaların ardından fabrikada uyuduğunu söyledi.

2017 yılında başlayan Model 3 üretimi sırasında teknik olarak fabrikada yaşadığını ve üç yıl boyunca masasının altında uyuduğunu anlattı.

Tesla ucuz modeller üretecek

Elon Musk yıllardır Tesla’nın 30.000 doların altında maliyeti beklenen daha ucuz bir elektrikli araç piyasaya süreceğini söylüyordu.

Bu kararın arkasında Çinli üreticilerin baskısı yatıyor. Son yıllarda Çinli üreticiler ucuz elektrikli araçları piyasaya sürerek pazarı ele geçirmeye başladı.

ispir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu