Haber

EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA AKILLI KARAR AÇIKLANDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine ‘hakaret’ suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gerekçeli karar açıklandı. siyasi yasak getirildi.

İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davada karar 14 Aralık’ta verildi. 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararında Ekrem İmamoğlu, “kamu görevlilerine hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi, kararın gerekçelerinin açıklandığı 17 sayfalık ‘Gerekçeli Karar’ı açıkladı.

Mahkeme 17 sayfalık gerekçeli kararında cezanın alt sınırından uzaklaşarak neden ceza verdiğini açıkladı. Sanık Ekrem İmamoğlu’nun basın önünde YSK üyelerine hakaret suçunu işlediği, yüksek yargı üyelerinden oluşan Yüksek Seçim Kurulu üyelerine üslupla hakaret ettiği ifade edildi. Üyelerin onurunu, gururunu ve haysiyetini rencide eden. Gerekçeli kararda, “İBB Başkanlığı unvanını taşıyan ve söylediği her sözün rahatlıkla işitilip ve anlaşılabilen sanığın işlediği hakaret suçundan dolayı alt sınırdan uzaklaşılarak temel ceza belirlendi” denildi. Türkiye ve yurt dışında medya takip ediyor.”

“MAHKEME TARAFINDAN YAPILAN MUAYENEYİ CİDDİYE ALMAYIN.” 11 Kasım 2022’deki duruşmanın ardından devam eden davayla ilgili basın mensuplarına ‘Bir daha olmaması lazım, boş şeyler bunlar’ açıklaması, ‘Bu mahkemeden utanıyorum, böyle bir yargılama olamaz, gülünç’ , trajikomik bir durum, beni zerre kadar ilgilendirmiyor’ yargılama sürecindeki davranışlarıyla davayı ciddiye almamış, bu olumsuz davranışlarından dolayı lehine herhangi bir indirim uygulanmamıştır” gerekçesi ise şöyle: cezanın indirilmemesi açıklanmıştır.

Kararda Ekrem İmamoğlu, sözlerine başlarken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da yanıt verdi, ancak 31 Mart seçimini iptal edenlerin genel kurulda olduğunu belirtti. Konuşmanın bağlamı ‘aptalca’ idi, “Sözün muhatabının YSK’lılar olduğundan şüphe duyulmayacaktır. yol açık. Sanık savunmasında, muhatabın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu yönündeki iddiasının, karşılıklı hakaret nedeniyle cezadan kaçınmak için geliştirilmiş bir savunma olarak değerlendirildiği belirtildi. Kararda, “Aptal kelimesinin cümledeki kullanılış biçimi ve yapılan vurgu dikkate alındığında, ‘aptal’, ‘aptal’ anlamında kullanıldığı kanaatine varılmıştır.”

17 sayfalık gerekçeli kararın son fıkrasında verilen cümle bütünü ile açıklandı. Gerekçeli karara göre, “Sonuç olarak, yargılamada sanığın kabahatin işlendiği tarihteki ‘Aynen 31 Mart seçimini iptal edenler aptaldır’ sözleri, ‘aptal’ demekle eşdeğerdir. meclis gibi çalışan ve kamu görevi yürüten Yüksek Seçim Kurulu üyeleri aleyhine açtıkları misyon, sanığın kişiliği, suçun durumu, zararın ağırlığı, sanığın davranışları yargılama sürecinde tüm belge içeriği birlikte değerlendirilmiş ve sanık yukarıda belirtilen ilişkilerle aşağıdaki şekilde cezalandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu