Haber

Depremde 51 Kişinin Öldüğü Furkan Apartmanı Davası Ertelendi

Depremde 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı’nın üçüncü duruşması görüldü

Bilirkişi raporu eksikliği nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi

GAZİANTEP – Kahramanmaraş merkezli depremde çöken ve 51 kişinin ölümüne neden olan, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili üçüncü duruşma görüldü. Duruşmada tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilirken, bilirkişi raporu gelmemesi nedeniyle duruşma 8 Mart’a ertelendi.

Gaziantep’in Nizip ilçesi Mustafa Kökmen Bulvarı üzerinde yer alan Furkan Apartmanı da Kahramanmaraş merkezli yüzyılın felaketinde yıkıldı. Çöken binanın enkazı altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Olayın ardından Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Furkan Apartmanı hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. Tutuklu 4 sanık ve tutuksuz 2 sanık için 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuklu sanıklar Yılmaz Şahin Y., Faik Ö., Nejdet A. ve Eyüp Ö. ile tutuklu sanıklar Abdullah İhtilal S. ve Hasan Hüseyin S.’nin “kasten taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor. aylarda Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. .

Tutuklu sanıklar davaya SEGBİS üzerinden katıldı

İddianamenin kabul edilmesinin ardından üçüncü duruşma Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar Nejdet A., Yılmaz Şahin Y., Faik Y. ve kardeşi Eyüp Ö. Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmaya katıldı. Aracılığıyla katıldı. Duruşmada sanık avukatları, merhum yakınları ve müşteki avukatları da hazır bulundu.

İlk duruşma 8 saat sürdü, yeni bilirkişi raporu istendi

Tanık, sanık ve avukatların dinlenmesi sonucunda ilk duruşma yaklaşık 8 saat sürdü. Duruşmada sanıklardan hiçbiri kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Duruşma sonunda mahkeme bilirkişi raporunu yetersiz buldu. Öte yandan, dinlenemeyen tanıkların dinlenmesine ve firari sanıklar Abdullah İhtilal S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında yakalama kararı için ilgili kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesine karar verildi.

Mahkeme yeni bilirkişi raporu isteyip davayı erteledi.

Duruşmada konuşan sanıklar, savunmalarında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek masum olduklarını savundu. Daha sonra tarafların avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun bulunmaması nedeniyle bilirkişi raporu talep ederek, tutuklu sanıkların mevcut durumlarına devam etmelerine karar verdi.

Mahkeme duruşmayı 8 Mart 2024’e erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu