Haber

Deprem Mağdurlarından 20 Yıl Yeni Evlerinin Ücreti Alınacak Olayına Herkes Ayaklandı!

Kahramanmaraş depremi sonrası 105 binden fazla bina yıkıldı ve vatandaşlarımız evsiz kaldı. Evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından yeni konutların yapılacağı belirtildi. Depremzedeler için ödeme planı önceki gün açıklandı. Bu ödeme planında depremzedelerin 20 yıl vadeli borçlanacak olması tepkiyle karşılandı. Birçok kullanıcı sosyal medyada isyan etti.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem, 11 ilimizi şiddetli bir şekilde etkilemiş ve binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Bu yıkıcı depremde binlerce vatandaşımız evsiz kaldı.

Evleri yıkılan vatandaşlar için TOKİ tarafından yeni konutların yapılacağı belirtildi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından deprem bölgesine yapılacak konutların ödeme koşulları geçtiğimiz gün belli oldu.

TRT’de yer alan habere göre hak sahiplerine bedel üzerinden borç yazılacak. İki yıl ödemesiz ve toplam 20 yıl faizsiz vade sağlanacağı açıklandı.

Bu haberin ardından ortak yayınlarda toplanan bağışlar gündeme geldi. Birçok kullanıcı bu bağışların sosyal medyada nerelerde kullanılacağını sorguladı.

Sosyal medya kullanıcıları ve bazı ünlü isimler, depremzedelerin konut taksitlerini 20 yıl ödemesine isyan etti.

Bu bahis hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu