Haber

Akşener, oğluyla ilgili iddiaların ardından fişi çekti: Kanıtlanırsa siyaseti bırakacağım

Son dönemlerde art arda yaşanan istifaların ardından dikkat çeken UYGUN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Şile’de düzenlenen istişare toplantısında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kendisinin ve oğlunun hesaplarının gayri resmi olarak kontrol edildiğini belirten Akşener, “Benim ve ailemin belediyelerle hiçbir ilgimiz yok. Kanıtlanırsa siyaseti bırakacağım.” Partisindeki istifalara da değinen Akşener, HDP’den ayrılanların istifalarına ilişkin ise “Milletvekili seçildiğinde bir sorununuz yoktu” dedi.

Akşener’in oğlu Fatih Akşener

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar;

O süreçte 8 milletvekili arkadaşımız gitti. İstifa edip giden arkadaşlarımızı asla aşağılayacak bir söz söylememeye çalıştım. Genel olarak ayrılan her arkadaşımız çok farklı bir şekilde ayrıldı ve bizi HDP ile koordineli hale getirdi. Ama farklı olan şu: Ah dostum, 2018 yılında CHP ile yaptığımız ittifak çerçevesinde o ittifakta birinci ve ikinci sıradan seçilecek yer olan üçüncü sıradan yazdım.

“Milletvekili seçilirken herhangi bir kaygınız olmadı mı?”

Milletvekili seçildiğinde HDP ile ilgili kaygılarınız yok muydu? Seçilirken hiçbir şey olmadı, sonra nedense bu arkadaşların hayatına HDP girdi ve çok üzüldüler. Sanki HDP’yle yakın bir ilişkimiz vardı… Giden her arkadaş millete hesap vermek yerine, hayal kırıklığına uğrattığı seçmene hakaret etmeyi seçti. Ancak bu kişiler hakkında konuşmadım.

“BUNLAR AÇIKLANMASI GEREKEN ŞEYLER”

Bu kişilerden biri MHP’ye gitti. ‘Gördüğüme göre’ diyerek… Üç arkadaş AK Parti’ye gitti, diğer arkadaş hiçbir yere gitmedi. Bir arkadaşımız da parti kurdu, bir arkadaşımız da seçime yaklaştı. HDP üzerinden konuşmama rağmen hala neden gittiğine dair bir fikrim yok. Bu bağlamda hayata ve siyasete bakış açım insanların durumlarına ve tavırlarına saygı duymaktır. Dolayısıyla karşı tarafın da size bu saygıyı göstermesi gerekir. “Biz” derken bunu seçmenine göstermesi lazım. “Bunların her biri açıklanması gereken şeyler.”

haber-kartal.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu