Haber

AK Parti Adalar Belediye Başkanı Adayı Uğur Sina Şen

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere odaklanmış durumda, partilerin adayları tek tek açıklanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Murat Kurum’u aday gösteren AK Parti, Adalar Belediye Başkanı adayı ise Uğur Sina Şen oldu.

UĞUR SİNA ŞEN KİMDİR?

1966 yılında İstanbul’un Fatih ilçesinde doğan Uğur Sina ŞEN, ilk ve orta öğrenimini Bostancı’da tamamladı. Lise eğitimini F.Bahçe Lisesi’nde aldı. Eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde devam eden ŞEN, daha sonra İstanbul Üniversitesi Coğrafya Fakültesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Deniz Jeofiziği alanında yüksek lisans derecesiyle mezun oldu.

SİYASİ KARİYER

Siyasi kariyerine 2009 yılında Adalar İlçesi AK Parti üyesi olarak başlayan ŞEN, 2011 yılında teşkilat bünyesinde İlçe İdare Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında İlçe Sekreterliği Birim Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 24 Haziran 2018 seçimleri dahil olmak üzere Adalar AK Parti SKM’de genel başkanlık yaptı. 16 Nisan 2018 tarihinde yapılan AK Parti Adalar 6. Olağan Kongresi’nde İlçe İdare Meclisi üyeliğine seçilerek Teşkilat Başkanlığı görevini sürdürürken Ocak 2019’da İlçe Başkanlığına atandı. 20 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen 7. Ak Parti Adalar Olağan Kongresi’nde İlçe Lideri olarak görev yaptı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti tarafından Adalar İlçe Belediyesi Başkan adayı olarak gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu