Haber

Açık su yüzücüleri Bengisu Avcı ve Murat Öz tandem yüzerek Gökçeada’ya ulaştı.

Açık su yüzücüleri Bengisu Avcı ve Murat Öz, Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki Anzak Koyu’ndan Gökçeada’ya kadar olan 30 kilometrelik mesafeyi tandem olarak 10 saat 36 dakikada yüzerek geçti.

Murat Öz, Dünya Açık Su Yüzme Federasyonu tarafından tanınan 3 parkuru tamamlayarak “Triple Crown” unvanını elde etmek için son etap olan ABD’deki Catalina Kanalı’nı geçmek için Eylül ayında yola çıkacak.

Bengisu Avcı ise 3 kulvarı geride bırakarak Oceans 7 pistini yüzen ilk Türk kadını oldu ve bunu başaran ilk Türk kadın sporcu oldu. Avcı, Çanakkale’de 4. parkur için antrenmanlarına devam ediyor.

Avcı ve Öz, kuvvetli akıntısı ve rüzgarıyla bilinen Gökçeada’da hava koşullarının elverişli olduğu 5 Ağustos günü saat 15.30’da yüzmeye başladı. Sporcular, Anzak Koyu’ndan Gökçeada’ya uzanan 30 kilometrelik molayı 10 saat 36 dakikada tamamlamayı başardı.

Bahtiyar Özçaldıran, teknede Yasemin Altıntaş, Emrah Nikerel ve antrenör Egor Tropeano’yu 45 dakikada bir sıvı gıdalarla besleyerek takviye yaptı.

Sporcular, 15 dereceden 28 dereceye kadar olan sularda akıntı ve hava koşullarına hazırlanmak için Çanakkale’de yaz ve kış antrenmanlarına devam ediyor.

Bu yıl haziran ayında ABD’nin New York şehrinde Manhattan Bölgesi çevresinde yüzen sporcular, 48 kilometrelik bu parkuru 8 saat 19 dakikada geçerek Türkiye rekoru kırdı.

Murat Öz: “Türkiye’nin mavi denizlerine borcumuz var”

Murat Öz yaptığı açıklamada, “Yurt dışına çıkıyoruz, yeni parkurlar için dünyayı dolaşıyoruz ama bu eğitimleri yaptığımız, bizi eğiten ve bugünlere gelmemizi sağlayan Türkiye’nin masmavi denizlerine borçluyuz. ödeyin ve tanıtın. Bu denizler bizim için çok değerli. Benim için bu yüzmenin pahalı olan kısmı buydu.” dedi.

Bengisu Avcı da profesyonel yüzücüler olarak bu keyifli denizlerde yüzmenin çok keyifli olduğunu söyledi.

haber-yavuzeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu