Haber

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ürdün’de Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyaretinin ardından temaslarda bulunmak üzere geldiği Ürdün’de Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile bir araya geldi.

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı saldırı 29’uncu gününde devam ediyor. Bu saldırılarda İsrail hükümetinin en büyük destekçisi olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyaretinin ardından temaslarda bulunmak üzere Ürdün’e geldi. Başkent Amman’da Arap dışişleri bakanlarıyla bir toplantı yapacak olan Blinken, ilk olarak Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Amman Oteli’nde bir araya geldi. İkili arasındaki görüşmede Blinken, Mikati’ye Lübnan’ı savaşın dışında tutma çabalarından dolayı teşekkür ederken, ABD’nin Gazze Şeridi’ndeki sivillere insani yardım sağlama çabaları ele alındı.

Blinken Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi ile de görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile Amman’da bir araya geldi. Görüşmede Safadi, Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıların derhal durdurulması ve insani felakete son verilmesi gerektiğini belirterek, bölgeye acil insani yardım ulaştırılması ve sivillerin korunması gerektiğini vurguladı.

Blinken, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Pir Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile de görüşerken, görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. -AMMAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu